Кошик
809 відгуків
Легендарний жироспалювач Cloma Pharma Black Spider ПОШТУЧНОКУПИТИ!

Дякуємо за Ваше звернення! Наразі ми не працюємо, проте раді будемо допомогти Вам у робочий час: ПН, СР, ПТ, після 14:00. Якщо у Вас термінове питання, Ви можете написати нам у Telegram | Viber | WhatsApp – ми спробуємо відповісти навіть у неробочий час.

100 KG - Спортивне харчування
+380 (68) 386-01-78
Кошик

Чому Ви досі не приймаєте яєчний протеїн?

Чому Ви досі не приймаєте яєчний протеїн?

Всі натуральні білки відрізняються один від одного амінокислотним складом, співвідношенням різних амінокислот (будь-то більше, інших менше) і тим, наскільки повно наш організм здатний їх розщепити і засвоїти.

Найкращий протеїн містить всі необхідні нашому організму замінні і незамінні амінокислоти в потрібних пропорціях і засвоюється 100%.

Біологічна цінність показує як добре (ефективно) даний тип протеїну облаштовується організмом: чим більше протеїну усвоилось (або, іншими словами, чим менше вийшло назовні з сечею і екскрементами), тим вище його біологічна цінність.

В той час коли цей показник був введений, найвище значення біологічної цінності дорівнює 100 було віддано яєчного протеїну, через його дуже високої із всіх доступних натуральних продуктів ступеня засвоєння.

У сучасному бодібілдингу лідером серед протеїнів по праву вважається сироватковий протеїн.

Проте, були часи, коли сироваткового протеїну не існувало: він з'явився як окремий продукт спортивного харчування кілька десятиліть тому.

У часи Арнольда Шварценеггера і Франка Зейна основними джерелами протеїну в бодібілдингу були молочні продукти, які выпивались літрами, і яйця, які з'їдалися десятками.

У той час яєчний протеїн вважався золотим стандартом протеїну і незважаючи на те, що сьогодні його популярність знизилася і він поступився місце сироватковому, але у нього є все, щоб бути гідною альтернативою останньому...

Головні думки:

Амінокислотний профіль яєчного протеїну виглядає не менш привабливо, ніж сироваткового: в ньому в кілька разів більше важливих в бодібілдингу амінокислот аргініну, валіну, метіоніну і цистеїну

Швидкість засвоєння яєчного протеїну середня між сироватковим протеїном і казеїном: 1.5-3 години

Яєчний протеїн володіє найвищим ступенем засвоєння поряд з сироватковим протеїном, казеїном і соєвим протеїном

З точки зору поживного складу яєчний протеїн є "більш дієтичним", ніж сироватковий: його калорійність нижче, так як він містить менше вуглеводів і жирів, а також в ньому повністю відсутній холестерин, тоді як у 100 г сироваткового - приблизно половина денної норми

Яєчний протеїн володіє деякими перевагами над сироватковим з точки зору амінокислотного складу і вмісту жирів, вуглеводів і холестерину.

Яєчний протеїн рекомендується проникати після тренування або між прийомами їжі, а також в комбінації з сироватковим і казеїном.

У даній статті ми поговоримо про плюси і мінуси яєчного протеїну, з'ясуємо що краще яєчний протеїн або купити, а також що говорять учені про ефективність яєчного протеїну в порівнянні із звичайними яйцями.

Властивості яєчного протеїну або Який протеїн краще яєчний або купити?

Властивості яєчного протеїну розглянемо в порівнянні з сироватковим. Істина ж пізнається в порівнянні. В процесі зрозуміємо, який з них краще.

Якість різних протеїнів прийнято оцінювати за наступними критеріями:

  • повнота амінокислотного профілю і відносний вміст амінокислот;
  • ступінь засвоєння;
  • швидкість засвоєння;
  • зміст вуглеводів, жирів і холестерину.

1 Порівнюємо амінокислотний профіль сироваткового і протеїнів яєчного

У таблиці нижче представлений склад амінокислот в сироватковому і яєчному протеїнах одного і того ж виробника.
Для прикладу ми взяли протеїни Naked Nutrition з сайту amazon.com. Чому не щось більш відоме? Просто тому, що у цього виробника знайшли розписаний амінокислотний склад обох видів протеїнів.

Не все більш відомі бренди це роблять; Optimum Nutrition, наприклад, вказує приблизний зміст деяких амінокислот у вигляді діапазону.

Також необхідно розуміти, що амінокислотний склад одних і тих же видів протеїнів (наприклад, яєчного) різних виробників може відрізнятися.

Порівняння амінокислотного профілю яєчного і сироваткового протеїну (на 100 г)
Амінокислоти Яєчний протеїн Сироватковий протеїн
Аланін 5.264 2.941
Аргінін 4.995 1.617
Аспарагінова кислота 9.277 8.145
Цистеїн 2.192 0.499
Глутамінова кислота 11.651 12.436
Гліцин 3.146 1.37
Гістидин 2.019 1.186
Ізолейцин 4.589 3.947
Лейцин 7.45 7.865
Лізин 6.211 6.097
Метіонін 3.168 1.648
Фенілаланін 5.322 2.21
Пролін 3.219 4.922
Серин 6.106 3.767
Треонін 3.962 5.603
Триптофан 1.37 1.23
Тирозин 3.437 1.142
Валін 6.384 3.736

Отже, що ми бачимо.

Білок обох видів протеїнів - повноцінний, так як включає повний набір потрібних людині амінокислот.

У яєчному протеїні розставлені важливі в бодібілдингу акценти на деяких амінокислотах.

  • Насамперед, він особливо багатий амінокислотами BCAA (лейцин, валін і ізолейцин), в яких критично важлива роль для м'язового зростання.

Саме тому ці амінокислоти випускаються виробниками спортивного харчування як окремий продукт.

Зверніть увагу, що валіну в яєчному протеїні практично в два рази більше, ніж у сироватковому! і трохи більше ізолейцину.

Лейцин - одна з найбільш сильних анаболічних амінокислот міститься і там і там приблизно в однаковій кількості. І саме яєчний протеїн разом з сироватковим є лідерами по його змісту з усіх натуральних протеїнів.

  • Також в яєчному протеїні міститься в 3 рази більше амінокислоти аргініну, по-порівнянні з сироватковим.

Аргінін в бодібілдингу відомий тим, що стимулює створення оксиду азоту (NO) в організмі - того самого, який змушує тачку їхати швидше в Need for Speed ;).

Оксид азоту розширює кровоносні судини, покращуючи постачання м'язів киснем і живильними речовинами. У сукупності це означає збільшення тренувальної ефективності, відновлення і, звичайно ж, кращі умови для забезпечення м'язового зростання.

До того ж аргінін є амінокислотної, стимулюючої природне виробництво гормону росту, про переваги якого в бодібілдингу немає сенсу говорити.

  • Яєчний протеїн багатий сірковмісними амінокислотами цистеїном та метіоніном. Їх також в кілька разів більше, ніж у сироватковому.

Ці амінокислоти виконують важливу роль у підтримці здоров'я суглобів, а також беруть участь у виробництві деяких гормонів.

  • Не можна не відзначити менший вміст двох амінокислот треоніна та проліну в яєчному протеїні.

Страшного в цьому нічого немає, так як важливо не абсолютне значення, а потреба організму в кожної амінокислоти.

Для треоніна, наприклад, добова потреба становить приблизно 8 мг на кг маси тіла, тобто для 100 кілограмового атлета - приблизно 800 мг. 100 г яєчного протеїну містить практично 4000 мг... Коментарі зайві.

Амінокислотний профіль яєчного протеїну виглядає не менш привабливо, ніж сироваткового: в ньому в кілька разів більше важливих в бодібілдингу амінокислот аргініну, валіну, метіоніну і цистеїну

2 Швидкість засвоєння

Швидкість засвоєння яєчного протеїну середня, т. е. приблизно посередині між "швидким" сироватковим протеїном і "повільним" казеїном - 1.5-3 години.

Це означає, що він ідеально підходить як для стимуляції м'язового зростання, так і захисту від м'язового катаболізму (руйнування).

Іноді для досягнення максимального ефекту рекомендується готувати протеїнові коктейлі з використанням цих трьох протеїнів одночасно: сироваткового, яєчного та казеїн.

Такий комплексний протеїн максимально корисний для набору м'язової маси, так як сироватковий протеїн дуже швидко потрапляє у кров, а яєчний і казеїн послідовно включаються на різних часових відрізках, забезпечуючи рівномірне надходження амінокислот у кров протягом кількох годин.

Найчастіше комплексні протеїни (як окремий вид спортивного харчування) готуються виробниками саме шляхом комбінування цих трьох інгредієнтів.

Швидкість засвоєння яєчного протеїну середня між сироватковим протеїном і казеїном: 1.5-3 години

3 Ступінь засвоєння

Ступінь засвоєння протеїнів можна вимірювати різними способами. Самим поширеними, хоча і не дуже точним є біологічна цінність.

Вимірюється вона від 0 до 100: чим вище, тим краще. 100 - повне засвоєння.

Історично за 100 було прийнято саме засвоєння яєчного білка, що багато про що говорить.

Більш того, у яєчного протеїну (поряд з сироватковим, соєвим протеїном і казеїном), найвища ступінь засвоєння рівна 1 за методом PDCAAS, який визнаний у науковому співтоваристві самим точним.

Дуже важливо врахувати, що в зазначених методах оцінюється ступінь засвоєння протеїну з цільних яєць (білок+жовток). Точних значень для яєчного протеїну (в сенсі білої частини яєць) нам знайти не вдалося. Але вони будуть схожі, можливо трохи менше.

Яєчний протеїн володіє найвищим ступенем засвоєння поряд з сироватковим протеїном, казеїном і соєвим протеїном

4 Поживний склад сироваткового і яєчного протеїну, вміст холестерину

У таблиці нижче представлений поживний склад яєчного і сироваткового протеїнів того ж виробника Naked Nutrition.

Порівняння поживного складу яєчного і сироваткового протеїну (на 100 г)
  Яєчний протеїн 3 Сироватковий протеїн 4
Калорійність 352 Кал 416 Кал
Загальний вміст протеїну 80 г 65 г
Жир 0 м 7.8 г
Холестерин 0 мг 130 мг
Вуглеводи 6.4 г 20.8 р

Що ми бачимо:

  • калорійність злегка вище у сироваткового протеїну;
  • білка більше в яєчному протеїні;
  • яєчний протеїн взагалі не містить жиру і холестерину, в той час як в сироватковому протеїні в 100 г порошку (~ три коктейлю) - приблизно половина денної норми 6.
  • в сироватковому протеїні більше вуглеводів.

Природно, ці висновки стосуються виключно розглянутих нами протеїнів конкретного виробника. У продуктів інших виробників склад може суттєво відрізнятися.

Не для всіх яєчних протеїнів характерно повна відсутність жирів і холестерину. Також вміст білка може коливатися в значних межах як в яєчному, так і в сироватковому протеїні.

Уважно Читайте етикетки конкретних продуктів.

З точки зору поживного складу яєчний протеїн є "більш дієтичним", ніж сироватковий: його калорійність нижче, так як він містить менше вуглеводів і жирів, а також в ньому повністю відсутній холестерин, тоді як у 100 г сироваткового - приблизно половина денної норми

5 Отже, який протеїн краще яєчний або купити?

Амінокислотний склад обох протеїнів дуже схожий, із значною перевагою у деяких амінокислотах (важливих в бодібілдінгу) у яєчного протеїну.

Ступінь засвоєння еквівалентна.

Живильний складу яєчного протеїну набагато "чистіше" від не мають відношення до білку "домішок" у вигляді вуглеводів, жирів і холестерину.

Вердикт:

Яєчний протеїн володіє деякими перевагами над сироватковим з точки зору амінокислотного складу і вмісту жирів, вуглеводів і холестерину

 

ТОП Бренди

 

Гарантія повернення грошей
Якщо з якоїсь причини Ви відмовляєтеся від замовлення, то ми повертаємо Вам гроші, якщо це не суперечить умовам повернення (див. розділ "Повернення і обмін").
 
Виконані замовлення
Доставлено більше 5000+ замовлень.
 
Підтримка клієнтів
Ви можете задати будь-які питання щодо роботи інтернет магазину, товарів, за номером телефону або в месенджерах Viber, Telegram, WatsApp: +38068386-01-78.

Приєднуйтесь до нас у соц. мережах

 

© 2018 100-kg.prom.ua. Всі права захищені. 100 KG® є товарними знаками 100-kg.prom.ua.
Завжди консультуйтеся з кваліфікованим фахівцем до початку будь-якої дієти або програми вправ або прийняття будь-дієтичної добавки. Контент на нашому веб-сайті призначений тільки для інформаційних та освітніх цілей і не призначений для медичних консультацій або для заміни відносин з кваліфікованим фахівцем в галузі охорони здоров'я.
© 100 KG, Київ, Україна +38 (068) 386-01-78

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner